PENGALAMAN BARUSalam...

pagi-pagi lagi saya dikejutkan dengan panggilan telefon sahabat, mengatakan bahawa perlu ke balai polis sekarang kerana ada kes. Terus ke satu balai polis dan disoal siasat kerana ada tangkapan terhadap peserta program. So pengajaran yang dapat lepas ni...

1-Polis charged atas keselamatan kawasan kerana tidak membritahu atau maklum pada mereka berkaitan dengan program.

2-sekiranya modul berjalan sebelah pagi, beri penenrangan keselamtan kepada peserta

3- Peguam juga memberitahu sedikit taklimat guaman perlu diadakan bagi mengenalpasti samada yang meminta itu polis atau tidak.

dalam proses siasatan( macam lakukan kes jenayah besar lak).....saya ditelefon oleh seorang perempuan cina yang saya layak ke pertandingan Catur Bistari anjuran KFC..
Pertandingan akan diadakan pada 20/12, di Grand Continental. Bilik Lang Tengah pukul 9.00 pagi. Alamak saya bertembung dengan program waja k. Nerus tu...tapi takpe hari tu dah tiada apa-apa modul yang berat just pembenangan kertas kerja.

Tak pernah main pun..ni, tapi serve internet just macam main saidina je.. macam kena beli satu.

Bagaimana bermain Catur Bistari

Ada tiga jenis laluan dalam permainan Catur Bistari iaitu Laluan Makan Gaji, Laluan Tijarah dan Jihad Bisnes. Berbeza dengan Cashflow 101 yang mempunyai dua laluan.

Setiap peserta akan bermula di Laluan Makan Gaji. Untuk naik ke Laluan Tijarah, peserta perlu mempunyai sejumlah wang sebanyak RM30,000. Dan untuk naik ke Jihad Bisnes pula, peserta perlu mempunyai wang berjumlah sekurang-kurangnya RM1 juta.

Apabila seorang peserta naik ke Jihad Bisnes, duit yang ada di tangannya akan digandakan sekali. Bermakna jika dia ada RM2 juta, maka duitnya akan digandakan menjadi RM4 juta.

Tetapi dalam permainan Catur Bistari, untuk mendapatkan pendapatan di Laluan Tijarah, peserta perlu membuat pelaburan untuk syarikat yang dimilikinya.
Sebagai contoh, pelaburan seperti kursus motivasi untuk pekerja, membuat road show, sidang akhbar dan lain-lain lagi. Apabila prestasi syarikat tersebut meningkat, di situlah sumber pendapatan lain akan kita dapat. Kira macam bonuslah.

Semoga apa yang dihajati tercapai...selamat maju jaya.

1 komen:

Anonymous said...

Wah! macam best je leh join Catur Bestari. Camne apply tu? Hehehhe.

Kalu kena beli dan makan KFC dulu, ambe serender laa. Kalu RADIX FC tak apa.

Best gak tu ada pengalaman kena masuk lokap. Hehehhe. Mintak dijauhkanlah ambe nih.

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 JIWA DAIE OTAK FIQH |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net | Reviewed by Blogger Templates

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.