ANGKARA DEBAT
Salam super morning...

menarik, hujah berfakta, pemidato berkarismatik...banyak lagi itu antara luahan rakyat yang melihat Debat antara DSAI dan Datuk Sabrey Cheek. Ini merupakan langkah awal antara Anwar untuk mempromosi dirinya setelah sedekad bermula 1998 tiada liputan TV selain masuk mahkamah, keluar masuk penjara, balai polis, ceramah demonstrasi itu aje.

Antara is kandungan debat yang menarik perhatian saya ialah:

ANWAR

1- Anwar tidak sesekali melakukan serangan peribadi terhadap lawanya kerana konsep debat berdasarkan tajuk yang diberikan.
2- Anwar dalah setiap hujah, menikam kalbu dengan kata-kata pendebat yang meningkah hujah dalam sepicing saat.
3- Keupayaan Anwar membalas serangan isu peribadi beliau dengan menghuraikan sejarah IPP, IMF dan kelibat beliau dalam UMNO dulu sangat baik.

SHABERY CHIK
1- Shabery melakukan kesilapan dengan mengungkit kenangan lama beliau, hingga disebut beliau berasal dari semangat 46
2-Shabery tidak menjawab soalan dari ahli panel SIASAH
3- Shabery menunjukan kemampuan menghuraikan subsidi dan kadar stattistik negara lain

Pastu lihat dalam ulasan Astro Awani, lagi haru biru punya ulasan antara Dr Firdaus dan Datuk Chamil Wariya. tak nak ulas mengarut diorang ni.

keesokan harinya pula , saya sempat balik ke kampung untuk menikmati hindangan 'Raja Buah' thanks my pak sedara yang simpan durian banyak jugakl buat lauk mesyuarat kelab semalam. Sempat bercerita ketika sedang makan pulut durian..

" Dalam sebuah kelas, ada seorang budak berkongsi cerita dengan gurunya, besar nanti saya nak jadi Ahli Politik, mengapa tanya gurunya " saya nak jadi macam Anwar Ibrahim, pandai bercakap, bijak , ramai orang tepuk tangan padanya..terus cikgunya menyapa dalam sekolah kita tak boleh bercakap hal politik. Alangakah elok jiakalu setiap sekolah diadakan tayangan sebegini setiap kali, barulah otak mereka dididik dengan intelektual..

okey sekian nak bersiap pergi langkawi lak..wasalam.0 komen:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 JIWA DAIE OTAK FIQH |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net | Reviewed by Blogger Templates

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.