DITAHAN KERANA MENGHINA SULTAN

Suami isteri dituduh hina Sultan
Mar 16, 09 2:00pm

Pasangan suami isteri di Kuala Terengganu menyusul kes penghinaan terhadap Sultan Perak selepas enam orang dari tiga negeri dihadapkan ke mahkamah minggu lepas.


Ahli perniagaan Fuad Ariff Abdul Rashid dan isterinya Fatimah Maisurah Abdullah, seorang peguam, didakwa meninggalkan ulasan yang jelek terhadap Sultan Azlan Shah di satu laman web yang berhubung dengan tapak web rasmi baginda.

Mereka didakwa berbuat demikian di alamat No. 1206, Kampung Tok Kaya, Chabang Tiga pada jam 7.57 pagi dan 8.01 pagi pada 14 Feb lalu.Setiap kesalahan menurut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 membawa denda maksimum RM50,000 atau penjara tidak lebih setahun, atau kedua-duanya, jika didapati bersalah.Hakim Mohamad Khalid Abdul Karim menetapkan 20 April untuk sebutan dan membenarkan ikat jamin RM6,000 dengan dua orang penjamin bagi kedua-duanya.

Jumaat lepas, dua dihadapkan ke mahkamah Kuala Lumpur, dua lagi di Butterworth, masing-masing seorang di Kota Kinabalu dan Petaling Jaya dihadapkan atas kesalahan serupa.

dipetik dari Malaysiakini.com
UP: carian melalui alamat rumah then

MAI, LAMA TAK UPDATE FP EK? KAK MAI NAK JEMPUT MAI, HUBBY DAN ANAK-2 KE RUMAH KAK MAI PADA 28/6/2008 JAM 12 TENGAHARI UTK MAKAN-2 SKET SEMPENA MAJLIS AQIQAH ANAK KAK MAI-NISRYN AAESHA. MAI KENAL TAK RUMAH KAK MAI? ALAMAT KAK MAI: 1206 KAMPUNG TOK KAYA, 20050 KUALA TERENGGANU. KAT CHABANG 3, SEBERANG BARUH, RUMAH WARNA KUNING DALAM PAGAR.KAT BELAKANG RUMAH ADA GARAJ KERETA DAN SEBELAHNYA ADA TEMPAT BASUH KERETA. KAT DEPAN ADA DERETAN KEDAI TERMASUK KEDAI MAKAN DAN TYRE SILVERSTONE. KALAU TAK KENAL, BLEH CALL KAK MAI: 017-3280404 @ 09-6236875 ATAU TANYA KAK INA.JANGAN TAK DATANG TAU.
Mon 23-Jun-2008 05:42Posted by:mai-mama nureen&nisryn -
[Link]
asal posting ada gambar..tapi kena minta permision tuan punya badan dulu kot...

1 komen:

Klinik Ummi said...

Uik!Patient Kak Ummi nih.AllahuAkbar!...Berjuang dan terus berjuang...!

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 JIWA DAIE OTAK FIQH |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net | Reviewed by Blogger Templates

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.